“…1227’de Taoist bir keşiş Çin’in dört Budist dağının en yükseği ve en kutsalı olan Emei Dağı’na kutsal bir yolculuk gerçekleştirdi. Keşiş; zirvede veya dağın “yüce kaş” olarak adlandırılan doruğunda (The Lofty Eyebrow Peak) meditasyon yapıp oruç tuttu. Böylece dağın ruhani liderleri keşişi bilgelik ve aydınlanmaya ulaştırdılar. Meditasyonunu ve orucunu sona erdirdiğinde “Bai Yun” veya “Beyaz Bulut” adını aldı ve Emei Qigong da denilen Emei Linji Qigong Okulu’nu kurdu.
Emei Qigong karma bir okuldur. Aydınlanmış keşiş, bu kapsamlı sistemi oluşturmak için hemen hemen üç bin altı yüz düşünce, felsefe ve metodoloji okulundan teknik, bilgi ve öğretiyi bir araya getirdi. Emei, bu okulun ortaya çıktığı dağın adı, Linji, Çin’deki en geniş Zen (Chan) Budist mezhebi ve Qigong ise sistemin omurgasıdır. Ayrıca Emei Qigong Budizm, Karma, Kanyu, akupunktur, bitkisel ilaçlar, Taoist ve Budist Qigong, Taiji, altıncı his tanısı ve tedavisi, demir vücut ve dövüş sanatlarından fikirler, bilgi ve/veya yöntemleri aynı çatı altında toplar.
Genel bir tanım yapılırsa Emei Qigong başlangıç aşamalarında, mükemmel bir sağlığı korumanın, kendiniz ve başkaları için hastalıkları tedavi etmenin yöntemlerini öğretir. Aynı zamanda aydınlanmaya ulaşmayı arzulayanlar için de yöntemler gösterir. Tüm bunların ötesinde ise, öğrencilerin yaşam ve evren anlayışlarını derinleştirmek ve varlıklarının her yönünü geliştirmek için çalışan kapsamlı bir sistem ve bilgi tabanıdır.

Bodhisattva Samantabhadra, mekanı Emei Dağı olan yüce bir ruh, Büyük Usta Bai Yun’a vizyon olarak göründü ve bu öğretileri gelecek nesillere yardımcı olmak için soy sahibinden soy sahibine, ustadan ustaya aktarmasını söyledi.
Büyük Usta Bai Yun, bu kutsal bilgiyi, unutulması veya yanlış anlaşılmasını engellemek için “Emei Değerli Lotus Kanunu” (Emei Treasured Lotus Canon) adındaki kitapta kayıt altına aldı. Bu kitap şu anda Çin, Pekin’de bir müzede bulunmaktadır.
Dağın en yüksek noktasında bulunan “Altın Zirve Manastırı” (The Golden Summit Monastery) Emei Qigong’u koruyan keşişlerin evi olmuştur. Büyük Usta Bai Yun öldükten sonra, aydınlanmış keşişlerden oluşan ve kendilerine soy sahibi unvanı verilmiş halefler Emei Linji Qigong Okulu’nu yönettiler ve öğretinin kutsal bilgi ve uygulamalarının gizliliğini korudular.
Bu durum İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen önce değişti. 11. Soy sahibi Büyük Usta Yong Yan haleflik protokolünün değiştirilmesine neden olan bir vizyon gördü. Vizyonda manastırın kısa süre sonra yıkılacağını ve kutsal Emei Dağı’nın yağmalanacağını gördü. Büyük Usta Yong Yan, Emei Qigong’u korumak için soy sahibi pozisyonunun değişimli olarak bir keşiş ile keşiş olmayan seçilmiş bir kişi arasında ardışık olarak devrederek paylaşılmasını buyurdu. Keşiş olmayan soy sahibi, Emei Qigong bilgisini halkla paylaşacak, keşiş olan soy sahibi ise bilginin gelecek nesiller için bozulmamış olarak kalmasını sağlayacaktı…”
Emei Qigong 13. Soy Sahibi Büyük Usta Fu Wei Zhong, “Şifa Sanatları” kitabından alıntıdır.
